Rast BDP-a na kraju 2017. usporio na 2%, ispod očekivanja

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Feb.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast BDP-a na kraju 2017. usporio na 2%, ispod očekivanja

ZAGREB - Hrvatsko gospodarstvo poraslo je u četvrtom tromjesečju prošle godine za 2 posto na godišnjoj razini, što je znatno sporije nego u prethodnom kvartalu i manje nego što se očekivalo.

Osam makroekonomista, koji su sudjelovali u anketi Hine, procjenjivalo je u prosjeku da je gospodarstvo u proteklom kvartalu poraslo za 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje godinu dana prije.

Njihove procjene rasta kreću se u širokom rasponu od 2,1 do 3,2 posto.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Francuska ekonomija u 2017. porasla iznad očekivanja

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Feb.2018

PARIZ - Francusko gospodarstvo poraslo je prošle godine 2,0 posto, nešto snažnije nego što se dosada procjenjivalo, zahvaljujući snažnijim ulaganjima i proizvodnji u četvrtom tromjesečju, pokazali su u srijedu revidirani podaci državnog zavoda za statistiku INSEE...Time su gospodarske aktivnosti...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.