Raspoloženje potrošača u SAD se popravilo

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 21:30

Raspoloženje potrošača u SAD se popravilo

Raspoloženje potrošača u SAD se popravilo nakon četiri meseca, pokazali su danas objavljeni preliminarni rezultati istraživanja Univerziteta u Mičigenu.

Vrednost indeksa koji meri raspoloženje potrošača u SAD je u decembru porasla na 69,4 poena sa novembarskih 61,3 poena, saopštio je pomenuti američki univezitet na svom vebsajtu.

Indeks je prethodno bio u padu četiri meseca zaredom. Indikator kojim potrošači ocenjuju svoju trenutnu situaciju je porastao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na 74 poena sa novembarskih 68,3 poena, a podindeks kojim se mere očekivanja od budućnosti na 66,4 poena sa 56,8 poena.

Potrošači očekuju da će inflacija u SAD u narednih 12 meseci biti 3,1 odsto, a prosečna petogodišnja inflacija 2,8 odsto, zaključuje Univerzitet u Mičigenu.

Konačni rezulatati istraživanja za ovaj mesec će biti objavljeni 22. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.