Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2010, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raskinut ugovor sa Čumetom o prodaji Singidunuma

BEOGRAD - Suvlasnici Fakulteta za poslovnu informatiku sporazumno su raskinuli ugovor sa Ljubišom Buhom, zvanim Čume, o prodaji tog fakulteta, saopštio je večeras jedan od suvlasnika Nebojša Šarkić.

Šarkić je u saopštenju rekao da su on i druga dva suvlasnika tog fakulteta, Milan Stamatović i Nenad Krsmanović, rešili sporove sa rektorom Univerziteta Singidunum u Beogradu Milovanom Stanišićem, kao i da je to sudski registrovano.

"Time su okončane i sve naše pretenzije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i potraživanja prema Univerzitetu Singidunum i njegovim članicama", rekao je Šarkić u saopštenju, uz napomenu da je kupoprodajni ugovor sa Buhom sklopljen 6. januara 2009. godine i da je raskinut pre dva dana.

Šarkić i Stamatović su se, kako su preneli beogradski štampani mediji, sudili sa Stanišićem tvrdeći da ih je prevario i preoteo im Fakultet za poslovnu informatiku koji su oni osnovali.

Buha bi da ugovor nije raskinut, prema ranijim tvrdnjama Šarkića i Stamatovića, stekao kontrolu nad Univerzitetom Singidunum, što je Stanišić negirao. Fakultet za poslovnu informatiku je osnivač Univerziteta Singidunum.

Šarkić i Stamatović, koji su bili stopostotni vlasnici Fakulteta za poslovnu informatiku, tvrdili su da su Stanišiću poklonili 30 odsto akcija kada je osnovan Univerzitet Singidunum, ali da su nakon toga izbrisani sa spiska vlasnika.

Stanišić je tvrdio da su Šarkić i Stamatović isplaćeni za svoj udeo u vlasništvu nad tim fakultetom, koji je osnivač Univerziteta Singidunum.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.