Rano je za prognoze štete od nevremena

Izvor: Vesti-online.com, 20.Feb.2012, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rano je za prognoze štete od nevremena

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić izjavio je da će u narednom periodu izaći sa realnom cifrom koliki je privreda gubitak imala tokom ledenih dana i smanjenje isporuke struje velikim potrošačima u privredi.

"Cifra od 500 miliona evra (o kojoj se spekuliše) za nekih desetak dana je velika i mislim da je ona mnogo manja. Štete je bilo, ali kolika je - videćemo u narednom periodu", kazao je Ćirić za RTS.

Prema njegovim rečima, treba praviti razliku između preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koja su pre vanredne situacije radila punim kapacitetom, a neka imala smanjen kapacitet.

Govoreći o zamrzavanju aranžmana sa MMF-om Ćirić je rekao da je do zamrzavanja došlo zbog različitih stavova po pitanju budžetskih garancija.

On je kazao da ne očekuje prekomernu budžetsku potrošnju i da prognozira da će se voditi izuzetno odgovorna fiskalna politika.

Do parlamentranih izbora, kako je naglasio, neće biti povećanja PDV-a, kao ni reforme penzionog sistema.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.