Ranka Mišić 20 godina na čelu Saveza sindikata RS

Izvor: Capital.ba, 01.Jul.2021, 16:47

Ranka Mišić 20 godina na čelu Saveza sindikata RS

TESLIĆ – Ranka Mišić reizabrana je danas za predsjednika Saveza sindikata Republike Srpske, odlučili su delegati na sedmom Kongresu Saveza. izvor: Agencije Mišićevoj je ovo peti mandat. Ona je rekla da po izboru slijede brojne sindikalne aktivnosti, a da je u središtu pažnje ovog sindikata uređenje sistema plata u Republici Srpskoj. “Stanje koje sada imamo po pitanju plata je poprilično neuređeno. Daje mogućnost manipulacije za one koje nemaju dobre namjere kao poslodavci i oni to >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << nesebično čine, nažalost”, izjavila je Srni Mišićeva. Mišićeva je rekla da se u tom pravcu, današnjom kongresnom rezolucijom i programom rada, uz angažovanje svih neophodnih stručnjaka, nastoji doći do izmjena svih zakonskih rješenja koja na bilo koji način definišu platu i uvećanje plata. Ona je istakla da Republika Srpska mora dobiti pravičan sistem plata – da sva propisana prava važe za sve radnike, da bude utvrđena minimalna plata za svako zanimanje, te da nikako ne bude ograničen rast plata. “Druga stvar koja je nama jako važna – da već po isplati uvećanih plata počnu pregovori za novo povećanje plata”, izjavila je Mišićeva i ocijenila da Srpska mora povećati plate kako bi zadržala radnu snagu i popravila njihov standard. Prema njenim riječima, jedno se veže sa drugim, tako da će zadovoljan i dobro plaćen radnik ostati u Republici Srpskoj, a u suprotnom budućnost je vrlo neizvjesna. Kongresu je tokom svečanog dijela prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. Srna Чланак Ranka Mišić 20 godina na čelu Saveza sindikata RS се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Mišićevoj peti mandat na čelu Saveza sindikata

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2021

Ranka Mišić reizabrana je danas za predsjednika Saveza sindikata Republike Srpske, odlučili su delegati na sedmom Kongresu Saveza.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.