Izvor: B92, 11.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi na univerzitetskom selu

Beograd -- Posle sedam meseci bez radova, na placu u Novom Beogradu konačno je počela izgradnja Uiniverzitetskog sela.

Ono bi trebalo da bude završeno do maja 2009. Iako je ova faza izgradnje trebalo da počne još pre sedam meseci, u preduzeću Univerzijada 2009. nisu zabrinuti i veruju da će selo biti završeno na vreme. Investitori su Delta invest i Hipo (Hypo).

Te dve kompanije početkom 2009. godine preduzeću "Univerzijada 2009." moraju da omoguće nesmetan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pristup lokaciji i objektima radi opremanja, a najkasnije do maja iste godine završe sve radove i predaju objekte na upotrebu.

Rokovi su strogi, a kako radovi napreduju stalno će se proveravati, tvrde nadležni.

"Preduzece Univerzijada 2009. već ima uspostavljenu kontrolu i dobru saradnju sa investitorom i svake nedelje se obilazi objekat", kaže Zoran Jovanovic, direktor objekata Univerzijade.

"Minimum jedanput, a nekad i više puta smo na gradilistu i uveravamo se, imamo detaljne izveštaje, koje dobijamo u pisanoj formi, tako da ono što dobijemo proveravamo na terenu", kaže on.

Univerzitetsko selo se sastoji od 14 stambenih i dve poslovne zgrade, ukupne površine oko 200.000 kvadratnih metara.

Selo će tokom Univerzijade biti dato gradu Beogradu na korišćenje za smeštaj sportista, a posle će biti prodato na tržištu.

Prema rečima gradskog arhitekte, Đorđa Bobića, selo će biti izgrađeno prema urbanističkim planovima i pravilima gradnje u Beogradu i moraće da ima kvalitetnu infrastrukturu.

"Napravljena je urbanistička dokumentacija, napravljeni su svi potrebni ugovori i grad sada samo prati investitora i naravno reagovaće kada je to potrebno, posebno kada se radi o priključima na magistralnu saobraćajnu mrežu i infrastrukturu", kaže on.

"Sve ostalo je u nadležnosti investitora, ali grad će u svakom slučaju pomoći", navodi on.

Za razliku od drugih univerzitetskih sela, beogradsko će biti tržišna kategorija. Zato je u interesu investitora da kvalitet objekata bude na što višem nivou, jer će nakon Univerzijade stanove morati da prodaju na tržištu.

Prodaja stanova će krenuti već krajem ove godine i biće završena do početka Univerzijade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.