Radnici u Njemačkoj hoće da rade manje

Izvor: Capital.ba, 04.Apr.2021, 10:30

Radnici u Njemačkoj hoće da rade manje

BERLIN – Mnogi zaposleni u Njemačkoj željeli bi da rade manje, prema podacima iz studije instituta IFO urađenoj za nezavinu fondaciju Bertelsman Štiftung foto: poslovnenovine.ba Trenutno, 50 odsto zaposlenih muškaraca i 41 odsto žena radi više nego što bi željelo. Muškarci rade u proseku 41 sat nedjeljno, a željeli bi da rade 37 sati, dok žene u proseku rade 32 sata nedeljno i više bi voljele 30 sati. Obe grupe bi prihvatile smanjenje plata, navodi se u saopštenju Instituta dostavljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Tanjugu. Međutim, studija takođe otkriva da bi 17 procenata zaposlenih žena i devet posto muškaraca željelo da radi više. – Na pitanje, recimo, da li bi majke radije povećale ili smanjile radno vreme, snažan uticaj ima mogućnosti zbrinjavanja djece – kaže Andreas Peihl, direktor IFO centra za makroekonomiju i istraživanja i koautor studije. Dodaje da bi mnoge žene, kada bi im bio omogućen bolji balans između poslovnog i privatnog života, željele da rade duže. – To bi bilo racionalno rješenje imajući u vidu nedostatak kvalifikovanih radnika u Njemačkoj – zaključio je Peihl Чланак Radnici u Njemačkoj hoće da rade manje се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Nemci hoće da rade manje, čak su spremni da prihvate i manju platu

Izvor: Kamatica.com, 05.Apr.2021, 00:00

Mnogi zaposleni u Nemačkoj želeli bi da rade manje, prema podacima iz studije instituta IFO urađenoj za nezavinu fondaciju Bertelsman Štiftung..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.