Izvor: B92, 22.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici traže i smenu i ostanak Janjuševića

Beograd -- Radnici Brodogradilišta "Beograd" podneli su Trgovinskom sudu u Beogradu zahtev za smenu stečajnog upravnika Zorana Janjuševića, savetnika premijera Srbije za bezbednost. U zahtevu upućenom predsedniku Stečajnog veća Dušanu Marčićevu, navodi se da se od imenovanja Janjuševića za stečajnog upravnika delovi preduzeća prodaju pod sumnjivim okolnostima i niskim cenama. Radnici tvrde da je smena Janjuševića neophodna "jer stečaj traje duže od dve godine, bez vidljivog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgleda da se okonča". "U brodogradilištu je bilo 800 radnika kada je Janjušević došao za upravnika, sada ih ima manje od 200, a svi ostali su na Birou za zapošljvanje", rekao je predstavnik radnika Branislav Pejović. Zaposleni u Brodogradilištu najavili su da Janjuševića neće više puštati u krug fabrike posle sukoba koji su imali s njim u sredu, kada je pokušao da smeni obezbeđenje brodogradilišta.

Zoran Janjušević je izjavio da je MUP-u Srbije podneo krivičnu prijavu "jer je sadašnje obezbeđenje broogradilišta omogućilo krađe" iz firme i naveo da su "iz firme nestali vredni papiri, neke mašine i još dosta toga".

Jedan broj radnika beogradskog preduzeća Brodogradilište potpisao je peticiju, zahtevajući da se vrati stečajni upravnik Zoran Janjušević - javila je beogradska televizija BK. Radnici koji su potpisali peticiju tvrde da bi preduzeće propalo da nije bilo Janjuševića. Oni su rekli da očekuju da će se Janjušević vratiti u Brodogradilište.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.