Izvor: Blic, 04.Mar.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici na silu ušli u 'Zastavu'

Radnici na silu ušli u 'Zastavu'

KRAGUJEVAC - Više stotina bivših i sadašnjih radnika grupe 'Zastava' juče je oko 14 sati provalilo fabričku kapiju kod 'Šest topola' i ušlo u krug 'Zastave'. Radnike okupljene oko 'Radničkog otpora' nije moglo da spreči ni jako obezbeđenje od 50-ak zaposlenih u 'Zastava-Bezbednosti'. Nakon ulaska u 'Zastavu' oni su došli pred upravnu zgradu, i sastali se sa generalnim direktorom grupe 'Zastava-Vozila' Zoranom Radojevićem. Dogovoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da se do ponedeljka odštampaju pojedinačni obračuni o dugovanjima za svakog od 30.000 nekadašnjih i sadašnjih radnika 'Zastave' na ime neisplaćenih delova zarada od 1997. do 2001. godine.

'Radnički otpor' započeo je svoj protest na Trgu kod krsta, ponavljajući svoje zahteve iz protesta koji traje gotovo od potpisivanja sporazuma sa Vladom Republike Srbije o dekomponovanju Grupe 'Zastava' iz jula 2001. godine.'Radnički otpor' je do sada sudu podneo više od 3.500 tužbi, kojima radnici traže da im se isplate zakinuti delovi zakonom garantovanih zarada koji ukupno iznose oko 30 miliona dolara. Osim toga, radnički otpor traži i potpisivanje imovine grupe 'Zastava' koja je ostala u Sloveniji, Hrvatskoj i Makedoniji. Oni traže i odgovornost rukovodilaca i čelnika Sindikata koji su dozvolili da se zarade radnicima tokom pet godina ne isplaćuju u celosti, kao i deblokadu lokalne Radio televizije Kragujevac, čijim izveštavanjem nisu zadovoljni.

Novi protest 'Radnički otpor' će na centralnom gradskom trgu održati narednog ponedeljka.

N. R.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.