Radnici Fijata odlaze na novi odmor

Izvor: B92, 19.Sep.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Fijata odlaze na novi odmor

Kragujevac -- Radnici u proizvodnji firme Fijat Krajsler automobili Srbija idu danas na novi odmor do 1. oktobra, kada će se nastaviti proizvodnja fijata 500L.

"Obavešteni smo da danas završavamo prvu smenu, druga neće raditi i odlazi se na novi brejk, odnosno plaćeno odsustvo, sve do 1. oktobra, kada će se radnici vratiti u fabriku", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković.

On je rekao da je razlog za novu pauzu, kao i svaki put, usklađivanje proizvodnje sa tražnjom.

Nova pauza za radnike FCA u Kragujevcu usledila je nepune tri nedelje od povratka na posao posle kolektivnog godišnjeg odmora i plaćenog odsustva.

Zaposleni u FCA su se na posao vratili 3. septembra posle skoro sedam nedelja pauze.

Marković kaže da se u septembru u dve smene proizvodilo ukupno 416 automobila, odnosno po 208 u smeni.
Pogledaj vesti o: Chrysler

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proizvodnja fijata 500L u Kragujevcu zaustavlja se do 1. oktobra

Izvor: Beta, 19.Sep.2019

Radnici u proizvodnji "Fijat Krajsler automobili Srbija" odlaze danas na novi "brejk" koji će trajati do 1. oktobra kada će se nastaviti proizvodnja fijata 500L, rečeno je Beti u sindikatu fabrike."Obevešteni smo da danas završavamo prvu smenu, druga neće raditi, i odlazi se na novi brejk, odnosno...

Nastavak na Beta...

Zaposleni u "Fijatu" ponovo na plaćenom odsustvu

Izvor: RTS, 19.Sep.2019

Radnici u proizvodnji kompanije "Fijat Krajsler automobili Srbija" odlaze na novu pauzu, koja će trajati do 1. oktobra, kada će se nastaviti proizvodnja "fijata 500L". . Proizvodne trake u kragujevačkoj fabrici "Fijat Krajsler...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.