Izvor: B92, 25.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Azotare blokirali prugu Budimpešta-Beograd

Subotica -- Oko 400 stotine radnika Azotare u Subotici blokiralo je u ponedeljak između 11 i 12 časova međunarodnu prugu Budimpešta - Beograd. Kako javlja dopisnik Radija B92 Larisa Inić, reč je o blokadi upozorenja, jer se Vlada Srbije nije izjasnila o pokretanju proizvodnje u ovom Subotičkom kolektivu. Radnici Atare nisu primili plate od februara, a kao osnovni motiv za blokadu navode težaka socijalni položaj. Radnici, kako su nam rekli, zahtevaju posao i plate, da im se obezbede >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uslovi za rad. "Ovaj štrajk, ovo blokiranje pruge, trebalo je to odavno da uradimo, kako bi obratili pažnju na nas. Deca nam uskoro kreću u školu, a mi pare nemamo. Ako ne budu obratili pažnju na nas, onda nisu zaslužili naše poverenje. Onda više nisu ljudi", rekao je jedan od štrajkača.

Predsednik Samostalnog sindikata Petar Štipančević je rekao da ako ne bude odgovora iz Vlade, 27, 28. i 29. avtusta uslediće blokade od 08.00 do 14.00, a ako odogovora ne bude ni posle toga, uslediće celodnevne blokade. "Biće predloženo da se blokada drži ceo dan, ali u dolasku ovamo razgovarao sam sa potpredsednikom Vlade Jožefom Kasom i on mi je rekao da u sredu zaseda Vlada po našem pitanju i da ćemo u sredu dobiti konačan odgovor Vlade", rekao je Štipančević.

Podsetimo, radnici Azotare dali su rok Vladi da se o projektu izjasni do 22. avgusta, a planove pokretanja proizvodnje vezuju i za pančevačku azotaru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.