Rađanje najpoznatije osvežavajuće ideje

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2018, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rađanje najpoznatije osvežavajuće ideje

Proizvod koji je svetu podario najpoznatiji ukus rođen je u Atlanti, Džordžiji, 8. maja 1886. godine.

Doktor Džon Stit Pemberton, lokalni apotekar, napravio je sirup za Coca-Cola napitak i odneo bokal novog proizvoda do apoteke Jacob’s. Nakon degustacije, proizvod je ocenjen kao „odličan“ i pušten u prodaju po ceni od 5 centi po čaši kao sok na točenje. Gazirana voda uparena je sa novim sirupom i dobijen je napitak koji je istovremeno bio „ukusan i osvežavajući“, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odlike koje ga i danas krase.

Misleći da će „dva C izgledati dobro na reklami“, dr Pembertonov partner i knjigovođa Frenk M. Robinson predložio je ime i ispisao danas poznati zaštitni znak „Coca-Cola“ svojim jedinstvenim rukopisom. Ubrzo se u novinama The Atlanta Journal pojavila prva reklama u kojoj se žedni građani pozivaju da probaju "novi popularni napitak na točenje".

I danas više od 130 godina kasnije, Coca-Cola je vanvremenski simbol kvalitetnog osveženja. A kako je došlo do toga da Coca-Cola postane najprisutniji proizod na svetu pročitajete u tekstu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.