Rađa se Froneri, najveći sladoledžija

Izvor: B92, 28.Apr.2016, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rađa se Froneri, najveći sladoledžija

Kompanija Nestle i R&R, britanski lider u kategoriji sladoleda, osnivaju zajedničku kompaniju Froneri.

Kompanija će imati promet od oko 2,7 milijardi švajcarskih franaka i zapošljavati približno 15.000 ljudi u više od 20 zemalja sveta, saopšteno je iz kompanije Nestle.

Sedište kompanije biće u Velikoj Britaniji i poslovaće prvenstveno u Evropi, Argentini, Australiji, Brazilu, Filipinima, Južnoj Africi i na Bliskom istoku (osim Izraela). Froneri će udružiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nestle i R&R u poslovnim aktivnostima u kategoriji sladoleda u navedenim zemljama, smrznutu hranu Nestle na evropskom tržištu, kao i poslove s hladnim mlečnim proizvodima ove kompanije na Filipinima.

Kompanije nisu želele da otkriju finansijske detalje ove transakcije jer je i dalje predmet konsultacija dveju kompanija i odobrenja nadležnih regulatornih organa.

"Raduje nas prilika za dalji rast u ovoj dinamičnoj kategoriji. Zajednički poduhvat će iskoristiti međusobno dopunjujuće snage i ekspertize u inovacijama obe kompanije, obuhvatajući snažne i uspešne Nestle robne marke i iskustvo u distribuciji sa konkuretnim proizvodnim modelom i značajnim prisustvom u maloprodaji kompanije R&R“, izjavio je Pol Bulke, generalni direktor kompanije Nestle.

"Pored toga što ovaj poduhvat ima veliki potencijal, predstavlja i priliku da R&R sarađuje sa najvećim i najboljim proizvođačem hrane na svetu. Tim profesionalaca obe kompanije idealan je spoj koji će stvoriti uslove za snažan budući rast i razvoj“, istakao je Ibrahim Nadžafi, generalni direktor kompanije R&R.

Frederik Stevenin, partner u PAI Partners, koja je vlasnik kompanije R&R, naglasio je da Froneri udruživanjem Nestle i R&R predstavlja jedinstvenu priliku za dalji, snažni rast: "Nameravamo da u potpunosti iskoristimo prednosti našeg industrijskog pristupa vlasništvu, a u ovom novom poduhvatu će nam u velikoj meri značiti bogato iskustvo koje R&R ima u odnosima sa potrošačima“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nestle i britanski R&R će zajedno praviti sladoled

Izvor: Capital.ba, 29.Apr.2016, 13:42

CIRIH, Švajcarska kompanija Nestle i britanski lider u kategoriji sladoleda, R&R, postigli su dogovor o pokretanju kompanije Froneri kroz zajedničko ulaganje, koja će imati promet od oko 2,7 milijardi švajcarskih franaka. Kako je saopštio švajcarski prehrambeni div, novo preduzeće će zapošljavati...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.