Radišićev „Grand trade“ u plusu 1,8 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 01.Maj.2023, 13:10

Radišićev „Grand trade“ u plusu 1,8 miliona KM

BANJALUKA – Firma „Grand trade“ iz Banjaluke u vlasništvu Mileta Radišića zaradila je lani 1,8 miliona maraka čime im je dobit smanjena u odnosu na pretprošlu godinu za oko 300.000 maraka. FOTO: Capital Ovo preduzeće je na kraju prošle godine prihodovalo oko 4,5 miliona KM, dok su im 2021. godine prihodi bili značajno veći i iznosili su 7,5 miliona KM. Na kraju godine su zapošljavali 15 radnika. Propao posao od 100 miliona KM Radišićev rezultat bi vjerovatno bio i bolji da mu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << uspio plan prodaje zgrade koju je ponudio Upravi za indirektno oporezivanje (UIO BiH) za 98 miliona maraka. Kako je CAPITAL ranije pisao, ideja za kupovinu ove zgrade je zamalo i realizovana, ali je UIO BiH, nakon oštrih kritika javnosti i nemogućnosti da pronađe nedostajući novac, zvanično odbila Radišićevu ponudu. Naime, od 98 miliona maraka koliko je Radišić tražio, UIO je imala “samo” 37 miliona, pa je, i pored nekoliko prolongiranja rokova, bila prinuđena da poništi tender, jer nije uspjela da pronađe nedostajuća sredstva. Podsjećamo, Radišić je 17.020 kvadrata poslovnog prostora ponudio za 84.249.000 KM bez PDV-a, odnosno 4.950 KM po kvadratnom metru. Uslovi koje je zahtijevala UIO poklapaju se upravo sa onim čime Radišićev “Grand Trade” raspolaže u ulici Vuka Karadžića u Banjaluci. CAPITAL: Bojana Ninković Чланак Radišićev „Grand trade“ u plusu 1,8 miliona KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Akumulirani gubitak “Željeznica RS” 135 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 02.Maj.2023, 12:49

BANJALUKA – „Željeznice Republike Srpske“ nastavljaju da gomilaju gubitke i prvi ovogodišnji kvartal su završile u minusu od 5,5 miliona KM. Foto: Capital U odnosu na isti prošlogodišnji period minus je povećan za 1,4 miliona maraka, dok je akumulirani gubitak preduzeća dostigao 134,7 miliona...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.