Radimo svaki dan sa PKS, da olakšamo privredi

Izvor: B92, 08.Sep.2017, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Radimo svaki dan sa PKS, da olakšamo privredi"

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić каže da je Vlada Srbije u saradnji sa PKS promenila oko 25 podzakonskih akata i uredbi, kako bi se privrednicima olakšalo poslovanje.

“Radimo svaki dan sa PKS i ovde sam danas da čujem predloge privrede oko dodatog usaglašavanja propisa, tako da napravimo još bolje poslovno okruženje u Srbiji kako bi firme kogle da šire poslovanje i zapošljavaju nove ljude”, rekla je Brnabić novinarima u PKS, gde je prisustvovala prezentaciji Šeste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kvartalne analize primene propisa od značaja za privredu.

Ona je naglasila da je upravo bolje poslovanje i veće zapošljavanje cilj Vlade Srbije i svakako jedan od najvažnijih prioriteta.

“Dobro je da imamo stalni dijalog, koji je u proteklom periodu rezultirao da promenimo oko 25 podzakonskih akata i uredbi i slično, da bi olaskšali poslovanje privrede. I na tom poslu nastavljamo zajedno da radimo i videću danas šta možemo još da uradimo, u svakom slučaju hoću da čujem predloge”, rekla je Brnabić.

Dodala je da sva ministarstva u vladi dobijau tu analizu da se zajedno radi na implementaciji. Svrha te publikacije je bolja komunikacija izmedju donosioca propisa i privrede, koja ih primenjuje. Prezentaciji prisustvuju i istaknuti privrednici koji vode najznačajnije srpske kompanije.

Institut Kvartalne analize primene propisa od značaja za privredu ustanovljen je Zakonom o privrednim komorama kao novi mehanizam komunikacije PKS i Vlade Srbije.

Kvartalne analize primene propisa od znacaja za privredu PKS priprema i periodično dostavlja Vladi Srbije.

Uključivanje Privredne komore Srbije u konsultativni proces i spremnost državnih institucija da cuju mišljenja i stavove privrede, doprinosi boljoj komunikaciji donosioca propisa i privrede koja te propise primenjuje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.