Račun za mobilni veći za 8,4 odsto

Izvor: Blic, 01.Jun.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Račun za mobilni veći za 8,4 odsto

Sva tri operatora mobilne telefonije od danas poskupljuju usluge zbog stupanja na snagu novouvedenog poreza koji će se obračunavati na osnovu cene usluga, bez poreza na dodatu vrednost, tako da će računi biti uvećani za 8,4 odsto. Prvi uvećani račun stiže u julu, za usluge korišćene tokom juna.

Zbog načina obračuna računi će biti uvećani za manje od deset odsto, koliko iznosi dodatni porez nedavno uveden odlukom Vlade.

U Mobilnoj telefoniji Srbije (MTS) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i „Telenoru” kažu da će porez naplaćivati na razgovore mobilnim telefonima, kao i na posebne usluge u zemlji i inostranstvu, poput zamene SIM kartice ili broja, izdavanja specijalnih brojeva i slanja liste poziva na kućnu adresu, tekstualne SMS, multimedijalne MMS i korišćenje interneta GPRS.

Cene dopuna za pripejd korisnike se neće menjati zbog novog poreza, već će porez biti uračunat u cenu dopune, odnosno vrednost kartice će biti umanjena za taj iznos. Poskupljenje će pod istim uslovima primeniti sva tri operatora, MTS, „Telenor” i VIP.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.