Racija u Hendiju: Hitno naći rešenje

Izvor: B92, 18.Jul.2018, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Racija" u Hendiju: Hitno naći rešenje

Beograd -- Na inicijativu premijerke Ane Brnabić, ministar za rad Zoran Đorđević sastao se sa predstavnicama trudnica i porodilja iz firme "Hendi tel".

Nakon toga je naložio da se 19. jula izvrši vanredni inspekcijskih nadzor ove firme radi uvida u dokumentaciju i pronalaska rešenja.

Na sednici Vlade Srbije, održanoj 17. jula, na kojoj se razgovaralo i o rešavanju statusa zaposlenih trudnica i porodilja iz firme „Hendi tel“, premijerka Brnabić naložila je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se hitno nađe rešenje za njihov status.

Đorđević je istakao da će Ministartsvo preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti, kako bi se trudnicama i porodiljama omogućilo da ostvare svoja prava.

On je rekao da redovno obaveštava predsednicu vlade, koja se nalazi u zvaničnoj poseti Gruziji, o rešavanju problema zaposlenih trudnica i porodilja iz firme „Hendi tel“.

Đorđević je kontaktirao i ministra finansija Sinišu Malog, kako bi istog dana nadzor izvršila i Poreska uprava.

On je istakao da će Ministarstvo raditi u skladu sa zakonom, kako bi se utvrdio radno pravni status zaposlenih i pronašlo rešenje u najboljem interesu trudnica i porodilja.

Podsetimo, porodilje i trudnice koje su radile u ovoj firmi sada su u problemu jer su njihove doznake i dokumenti su zarobljeni u zatvorenoj firmi koja je i dalje aktivna, i u kojoj sada rade samo trudnice i porodilje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.