RS: Vetar otežava gašenje požara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2017, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RS: Vetar otežava gašenje požara

U Nevesinju i Ljubinju, požari se šire velikom brzinom, a gašenje požara otežava jak vetar.

U pojedinim selima, ugrožena su i domaćinstva, prenosi RTRS.

Požari se u više pravaca šire na području Ljubinja prema domaćinstvima, a najteže je u selu Do.

Vatrena stihija preti kućama i u selu Poljice, gde je izgoreo dalekovod i u selu Ubosko.

"Vetar je jugozapadni i u ovom trenutku po nas jako nepovoljan. Veliki, veliki pojas požara upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ide prema kućama, prema tri sela. Ali, branićemo se i odbranićemo se", rekao je komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk.

Kako se navodi, vatrogascima bi kasnije večeras u pomoć trebalo da stigne i helikopter Oružanih snaga, koji je intevenisao na teritoriji Drvara.

Požar na području Nevesinja, i to na magistralnom putu Nevesinje - Gacko i dalje gori.

Trenutno, aktivna su tri požara i to u Morinama, gde je ugrožena stoka, u selu Slivlja, na području Kovačica i Kifinog sela, gde je bila ugrožena i crkva, i u selu Jasena gde gašenje otežava nepristupačan teren.

"Nije trenutno ugroženo ni jedno domaćinstvo, stanje je bolje nego jutros. Vatrogasci se baš hrabro bore i profesionalno, ja se nadam da ćemo ovo rešiti, istakao je starešina Vatrogasne jedinice Nevesinje Drago Laketa.

Na području Nevesinja vatrogasci, šumari i meštani gase i manje požare, od kojih je trenutno najaktivniji onaj u selu Žiljevu, gde su deca zapalila seno.

Domaćinstva u ugroženim selima ostala su bez struje, prema najavama meteorologa situacija bi tokom noći trebalo da bude lakša, zbog najavljene kiše.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Veliki požari u Nevesinju i Bijeljini

Izvor: Večernje novosti, 19.Avg.2017

Gust dim nadvio se danas nad Nevesinjem, nakon što su izbili požari na više lokacija Gust dim nadvio se danas nad Nevesinjem, nakon što su izbili požari na više lokacija. Vatra je oko podneva izbila i u blizini magistralnog puta Nevesinje - Gacko, prenela je Fena. Požar...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.