RBS u gubitku 1,8 milijardi funti

Izvor: B92, Tanjug, 07.Nov.2009, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RBS u gubitku 1,8 milijardi funti

London -- Britanska banka "Rojal benk of Skotland" (RBS) je saopštila da je u trećem ovogodišnjem tromesečju zabeležila čist gubitak od 1,8 milijardi funti.

Gubitka je ostvaren zbog računovodstvenog prevrednovanja loših aktiva. Tekući profit te banke je, međutim, porastao za 55 procenata u odnosu na isti kvartal prošle godine, na 1,75 milijardi funti.

Ukupni prihodi RBS-a za tri meseca, zaključno sa 30. septembrom, pali su na 7,1 milijardu funti, sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 8,6 milijardi u isto vreme 2008. U tom tromesečju je, medjutim, banka povećala obim pozajmica firmama za pet procenata.

Generalni direktor RBS, nad kojom kontrolu ima britanska država, Stiven Hester je izjavio da će puno oživljavanje banke trajati godinama. RBS je prošle godine za malo bankrotirala, a posle ogromnih gubitaka sada snižava troškove, zbog čega će otpustiti devet hiljada zaposlenih.

Prema rečima Hestera, rezultati poslovanja potvrdjuju da RBS može ponovo da "stane na noge" kao snažna firma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.