Izvor: B92, 08.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putnik: Ko je stručnjak za brodove

Beograd -- Bivša pomoćnica generalnog direktora Putnika Gorica Lazić kaže da nema osnova za krivičnu prijavu protiv nje.

MUP Sbije je krivičnu prijavu podneo protiv bivše generalne direktorke Mirjane Stanković i Gorice Lazić, koja kaže da je za procenu vrednosti Putnika bila zadužena revizorska kuća "Diloit i Tuš", koju je predložila Agencija za privatizaciju i kaže da je Agencija imala potpun uvid u proces privatizacije tog preduzeća i mogućnost da reaguje na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << eventualne nepravilnosti.

"Ako je 'Diloit u Tuš' pogrešio u proceni broda 'Sirona', a taj brod je tu, i ako je taj iznos precenjen i takav upisan u finansijske knjige Putnika, u Trgovinskom sudu ili bilo gde drugde, Agencija je mogla da reaguje, mogla je biti urađena druga revizija, pokazati da je to precenjeno, odrediti realan iznos. Ja ne znam koji je to iznos, nisam stručnjak za brodove, ali je potom mogla biti izvršena ispravka u finansijskim knjigama Putnika", kaže ona.

Policija je saopštila da je protiv Gorice Lazić, Mirjane Stanković i dva saradnika agencije "Diloit i Tuš" podnela krivičnu prijavu kojom se pomenuti terete da su, pri proceni vrednosti broda "Sirona" oštetili Putnik za oko 1,3 miliona evra.

Gorica Lazić najavljuje da će tužiti nadležne zbog narušavanja ugleda i tražiti odštetu u istom iznosu koji se pominje u krivičnoj prijavi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.