Putinova službena jahta na remontu

Izvor: B92, 25.Feb.2014, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinova službena jahta na remontu

Trogir -- Luksuzna jahta "Čajka" od skoro 54 metra, službeni brod ruskog predsednika Vladimira Putina, na remontu je u Trogiru.

Predsednički brod je u Hrvatskoj na popravci do sredine aprila.

Izgrađen je 2009. godine u Turskoj pod imenom “Leo Fun”, koji je za 40 miliona dolara kupljen pre tri godine, u mandatu Dmitrija Medvedeva, tadašnjeg prvog čoveka Rusije.

Posao na brodu koji koristi jedan od vodećih svetskih političara najverojatnije je trebao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostati obavijen velom tajne sve do kraja radova, koji trogirskom brodogradilištu donose novac, ali i nešto važnije – važnu referencu.

No, ipak se pročulo, a radnici brodogradilišta zbog razumljivih razloga ne žele mnogo da govore o jahti.

Jahta čija je matična luka olimpijski Soči izgrađena je po nacrtima poznatog italijanskog dizajnera Paola Kalijarija, dok je atraktivno opremljene salone, sobe i prostore za odmor, u kojima može uživati 12 putnika i 12 članova posade, kreirao Žan Gi Verges.

“Čajka” ima četiri palube. Na trećem nivou smešteni su predsednički apartman i još četiri kabine, kao i salon s trpezarijom i barom, a na najvišoj, sunčanoj palubi su džakuzi, mala teretana i natkrivena trpezarija s roštiljem i barom.

Jahta je, naravno, opremljena svim elektronskim i plovećim “igračkama” današnjice, poput vodenog skutera i brodića za ribolov.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putinova jahta ne generalnom remontu u Trogiru

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Feb.2014

Luksuzna jahta “Čajka” (galeb, op.a.), službeni brod ruskog predsjednika Vladimira Putina, na remontu je u “Brodotrogiru”, gdje se u plovećem doku obavljaju radovi na trupu jahte duge 53,8 metara.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.