Putari počeli blokadu Koridora 10

Izvor: Vesti-online.com, 09.Avg.2011, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putari počeli blokadu Koridora 10

Radnici “Bačkaputa“ iz sastava “Nibens grupe“ blokirali su izgradnju Koridora 10 na autoputu Beograd Horgoš. Niški putari prekinuli blokadu Koridora 10 na jugu Srbije nakon reakcije ambasada Bugarske i Turske.

Zaposleni u putarskom preduzeću "Bačkaput" iz Novog Sada započeli su blokadu saobraćaja na autoputu Beograd - Horgoš, na deonici od Novog Sada do Vrbasa.

Šef kriznog štaba u "Bačkaputu" Vladimir Cvetković rekao je Beti da zaposleni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa 40 kamiona i teških mašina idu u pravcu petlje kod Vrbasa, najmanjom propisanom brzinom na auto-putu od 40 kilometara na sat.

Prema njegovim rečima iza vozila "Bačkaputa" stvorena je kolona od nekoliko kilometara.

Plan zaposlenih je da kad stignu do vrbaške petlje blokiraju radove na izgranji te deonice auto-puta, dodao je on.

Zaposleni u Preduzeću za puteve "Niš" iz prekinuli su oko 11 sati blokadu

kraka Koridora 10 od Niša prema Sofiji.

"Od predstavnika MUP-a smo čuli da su reagovale ambasade Bugarske i Turske i da bi izbegli međunarodni incident i da ne bi maltretirali putnike rešili smo da prekinemo blokadu", rekao je agenciji Beta predstavnik sindikata u PZP "Niš" Ljubiša Ivanović.

On je kazao da je današnjom bokadom dela Koridora 10 u trajanju od sat i po postignut cilj i da je upućena jasna poruka nadležnima da su radnici Nibens grupe spremni i na drastične vrste protesta.

"Ako tokom dana ne bude rešen naš problem sutra ćemo ponovo blokirati puteve i ostaćemo na barikadama do ispunjenja naših zahteva", rekao je Ivanović, dodajući da je cilj putara deblokada računa preduzeća kako bi nastavili sa radom.

Predsednici Sindikata Preduzeća za puteve "Vranje", "Niš", "Kragujevac", "Beograd" i "Vojvodinaput-Bačkaput" smatraju da nisu ispunjeni zahtevi zaposlenih da im se isplate zaostale zarade i obezbedi novac za neometan nastavak rada.

Oni će zato, kako su najavili, započti blokadu koja će trajati do ispunjenja svih njihovih zahteva.

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić izjavio je za "Večernje novosti" da je to što se dešava sa "Nibens grupom" posledica loših privatizacija, ali da je u dogovoru sa bankama pronađeno pravo rešenje.
Pogledaj vesti o: Autoput Beograd-Niš

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.