Put kojim će Srbija da izađe na more

Izvor: B92, 17.Jun.2018, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Put kojim će Srbija da izađe na more

Vrednost novog investicionog ciklusa u infrastrukturi, sa projektima koji treba da počnu da se realizuju, iznosi oko pet milijardi evra.

To je istakla potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je za današnju "Politiku" precizirala da novi investicioni ciklus, između ostalog, uključuje projekte izgradnje Fruškogorskog i Moravskog koridora, auto-puta Niš-Merdare-Priština, kao i projekat auto-puta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

Prema njenim rečima, vrednost investicija koje se danas realizuju i koje su dogovorene je oko 16 milijardi evra, dok se vrednost novih investicija koje treba da počnu da se realizuju procenjuje na oko pet milijardi evra.

"Za Fruškogorski koridor imamo završenu dokumentaciju za tri deonice i četvrta se radi. Imamo Memorandum sa kineskim CRBC-om, a sledeće nedelje počinju razgovori o komercijalnom ugovoru. Očekivana vrednost izgradnje je oko 400 miliona evra. Nadamo se da bi do jeseni trebalo da se dogovorimo, a radovi ne mogu da počnu pre sledeće godine, između marta i maja", rekla je Mihajlovićeva.

Govoreći o drumskom Koridoru 11 i izgradnji auto-puta Niš-Merdare-Priština, potpredsednica Vlade rekla je da je za Srbiju važno da kroz Crnu Goru i Albaniju dobije izlaz na more, ali i da obezbedi auto-put za naše stanovništvo koje živi na tom području, kao i brži protok robe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Put kojim će Srbija da izađe na more

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jun.2018

Vrednost novog investicionog ciklusa u infrastrukturi, sa projektima koji treba da počnu da se realizuju, iznosi oko pet milijardi evra...To je istakla potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović. Ona je za današnju "Politika" precizirala...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.