Prvom čoveku Impol Sevala Laureat vrline

Izvor: B92, 07.Dec.2017, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvom čoveku Impol Sevala Laureat vrline

Beograd -- Direktor Impol Sevala iz Sevojna Ninko Tešić ovogodišnji je dobitnik priznanja Laureat vrline za poseban doprinos razvoju srpske privrede.

Mokrogorska škola menadžmenta sa partnerima Privrednom komorom Srbije, Srpskim poslovnim klubom Privrednik, Srpskom asocijacijom menadžera, Ekonomskim institutom, Udruženjem korporativnih direktora i Fakultetom organizacionih nauka je jednoglasno donela odluku da ovogodišnje prizanje pripadne Tešiću.

Ninko Tešić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je trideset četvorogodišnju karijeru posvetio svom kraju i očuvanju i razvoju fabrika Valjaonica bakra i Valjaonica aluminijuma u Sevojnu. Po završetku Ekonomskog fakulteta se zaposlio u Sektoru ekonomike, zatim finansija, a proteklih 20 godina je bio na visokim upravljačkim pozicijama u oblasti ekonimije i finansija u Valjaonici bakra Sevojno i Valjaonici aluminijuma Sevojno, danas Impol Sevalu.

Od 2003. godine je generalni direktor Impol Sevala u Sevojnu. Reč je o kompaniji koja je vrhunski primer uspešne privatizacije, sa regionalnim strateškim partnerom, prvoklasnim bonitetom I većinskom izvoznom orijentacijom.

Ninko Tešić je profesionalno sazrevao sa razvojem Impol Sevala i promenama društvenih okolnosti. On je čuvao Valjaonicu aluminijuma, a njega je čuvao užički gen, ojačan dodatno lokal - patriotizmom iz Zlakuse koja je poznata, pored grnčarstva, i po tome da u tom kraju turski karavani nisu imali baš mnogo sreće.

Slovenački investicioni karavan je taj trend prekinuo i u Ninku i “njegovima” našao pouzdanog partnera i dobrog domaćina, piše u obrazloženju.

Tešić se pridružuje Nikoli Pavičiću, Dragoljubu Vukadinoviću, Slobodanu Petroviću, Dragici Bolić, Slobodanu Radunu, Miodragu Kostiću i Draginji Đurić , kao osmi dobitnik ovog priznanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.