Prvi put za 18 godina - država prodaje deo potraživanja

Izvor: B92, 06.Okt.2018, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi put za 18 godina - država prodaje deo potraživanja

U narednih desetak dana Agencija za osiguranje depozita izaći će sa prvim javnim pozivom za prodaju spornih i nenaplativih potraživanja od 240 miliona evra.

To je najavio ministar finansija Siniša Mali.

"Posle 18 godina prvi put pravimo jedan veliki korak ka tome da se ta stara potraživanja prodaju. Država će od toga nešto zaraditi, a sa druge strane svi kolaterali i sredstva obezbeđenja - zgrade, oprema, zemljište, biće vraćeni u privredne tokove, kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se aktivirali i doprineli daljem rastu naše ekonomije", rekao je Mali za Tanjug.

Ministar je dodao da u Agenciji za osiguranje depozita, inače, ima oko 700 do 800 miliona evra raznih, spornih, starih, nenaplativih potraživanja i da će i sledeće godine biti prodat jedan paket potraživanja.

"Ovo je mali korak napred, ali ogromna stvar i pokazatelj da država hoće da reši stare stvari koje su privredi kao kamen oko vrata i kako bi još brže povećavali stopu rasta i smanjivali nezaposlenost", rekao je Mali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.