Prvi dan trgovinskih pregovora SAD i Kine završen bez davanja izjava

Izvor: Beta, 03.Maj.2018, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi dan trgovinskih pregovora SAD i Kine završen bez davanja izjava

Prvi dan trgovinskih pregovora SAD i Kine u Pekigu, započetih u cilju izbegavanja trgovinskog rata dve zemlje, završen je bez davanja izjava.Pregovori će biti nastavljeni sutra novim sastancima, pre nego što američka delegacija na čelu s ministrom finansija Stivenom Mnučinom uveče napusti Kinu, prenosi Asošiejted pres.U Pekingu su i američki ministar trgovine Vilbur Ros i predstavnik za trgovinu Robert Lajthajzer, dok kinesku delegaciju predvodi glavni ekonomski savetnik predsednika Liu He.Američka delegacija danas je imala sastanak s ambasadorom SAD u Pekingu Terijem Brenstadom, a potom se sastala s kineskim zvaničnicima.Analitičari navode da su male šanse da SAD i Kina sutra postignu dogovor o rešenju problema s obostranim povećanjem uvoznih taksi.SAD su zapretile da će podići takse na kinesku robu u vrednosti od 50 milijardi dolara pošto Peking vrši pritisak na strane kompanije. Peking je uzvratio svojim spiskom američke robe na koju će uvesti takse od 50 milijardi dolara.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Analitičari: Male šanse za dogovor SAD i Kine o taksama

Izvor: N1 televizija, 03.Maj.2018

Prvi dan trgovinskih pregovora SAD i Kine u Pekigu, započetih u cilju izbegavanja trgovinskog rata dve zemlje, završen je bez davanja izjava. Pregovori će biti nastavljeni u petak novim sastancima, pre nego što američka delegacija na čelu s ministrom finansija Stivenom Mnučinom uveče napusti...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.