Prva solarna elektrana u Kuršumliji

Izvor: B92, 22.Avg.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva solarna elektrana u Kuršumliji

Kuršumlija -- Solarna elektrana u kuršumlijskom selu Matarova biće izgrađena do početka oktobra, kazala je direktorka italijanske kompanije Multienerdži Verica Ristić.

Prema projektu kompanije Multienerdži, solarna elektrana snage dva megavata biće izgrađena na površini od 400 hektara, godišnje će proizvoditi 2,5 miliona kilovat sati struje, a vrednost investicije je oko pet miliona evra.

Šef odeljenja za ekonomski razvoj Opštine Kuršumlija Dejan Jovanović kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da je kompanija Multienergdži dobila energetsku dozvolu od Ministarstva za inrastrukuturu i energetiku i lokacijsku dozvolu za gradnju elektrane od opštine.

Predsednica Opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević kazala je da će solarna elektrana biti jedna od nejvećih investicija u tom gradu i novina za Srbiju. "Kao što smo i obećali, potrudili smo se da ubrzamo procedure dobijanja dozvola. Realizacija ovog projekta će mnogo značiti za jednu ovako siromašnu i nerazvijenu opštinu jer će biti otvoreno dosta radnih mesta", kazala je Jakovljević.

"Opština Kuršumlija se potrudila da obezbedi sve dozvole, kako je i bio ranije dogovor sa predstavnicima kompanije Multienerdži. Očekujemo da uskoro dobijemo i građevinsku dozvolu, koja je uslov za početak montaže panela", kazao je Jovanović.

Prilikom ranije posete lokaciji u selu Matarova, predstavnik kompanije Multienerdži Đovani Filpini je kazao da će odmah po dobijanju svih dozvola, u roku od 60 dana biti postavljeni paneli za solarnu elektranu.

On je takođe tada kazao da će to jedna od prvih elektrana te vrste u Srbiji.

"Planiramo da nam Kuršumlija bude sedište odakle ćemo obavljati i druge poslove i projektovati druge solarne elektrane", kazao je Filpini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva solarna elektrana u Kuršumliji

Izvor: Capital.ba, 22.Avg.2011

BEOGRAD, Solarna elektrana u kuršumlijskom selu Matarova biće izgrađena do početka oktobra, kazala je direktorka italijanske kompanije Multienerdži Verica Ristić. Prema projektu kompanije Multienerdži, solarna elektrana snage dva megavata biće izgrađena na površini od 400 hektara, godišnje...

Nastavak na Capital.ba...

Prva solarna elektrana u Kuršumliji

Izvor: YU-Build.rs, 22.Avg.2011

Solarna elektrana u kuršumlijskom selu Matarova biće izgrađena do početka oktobra, kazala je direktorka italijanske kompanije Multienerdži Verica Ristić. Prema projektu kompanije Multienerdži, solarna elektrana snage dva megavata biće izgrađena na površini od 400 hektara, godišnje će proizvoditi...

Nastavak na YU-Build.rs...

Prva solarna elektrana u Kuršumliji

Izvor: Ekologija.rs, 23.Avg.2011, 10:10

Solarna elektrana u kuršumlijskom selu Matarova biće izgrađena do početka oktobra, kazala je direktorka italijanske kompanije Multienerdži Verica Ristić.

Nastavak na Ekologija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.