Prva međunarodna foto-radionica u FKV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2015, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva međunarodna foto-radionica u FKV

Fotografski klub Vojvodina organizuje prvu međunarodnu foto-radionicu u kojoj će voditi fotografi Foto kluba Čakovec iz Hrvatske i Fotografskog kluba Vojvodina iz Srbije.

Fotografska radionica će trajati dva dana 12. i 13. juna 2015., i ekskluzivno će se prvi puta u Srbiji predstaviti rad sa “avganistanskom” kamerom (fotoaparat i labortorija u jednom), koju nam na radionicu donose gosti iz Čakovca.

Prvog dana održaće se više predavanja. Najpre "Kod fotografske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slike", pa predavanje "Stanje fotografije u Hrvatskoj", a zatim će se predstaviti fotografije autora FK Čakovec. Na kraju će učesnici radionice razgovarati na temu: "Sličnosti i razlike fotografskih scena Hrvatske i Srbije".

Drugog dana su praktične radionice - "Afganistanska" kamera i "Pinhole" kamera (fotoaparat sa malim otvorom umesto objektiva) U toku trajanja radionice biće postavljena i izložba sa fotografijama snimljenim "pinhole" kamerom.

Radionica je namenjena svim fotografima amaterima, studentima fotografije i profesionalnim foto umetnicima koji žele da uvedu nove tehnike u svoje kreativno izražavanje, ili žele da spoznaju nešto više o kodu fotografske slike.

Svi koji su zainteresovani za ovakav vid edukacije mogu da učestvuju, bez obzira da li su članovi kluba ili ne. Posle radionice će biti organizovan zajednički foto izlet, u toku koga će se fotografisati i razmenjivati iskustva sa fotografima iz Čakovca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.