Prugom Beograd - Budimpešta dvesta na sat

Izvor: Mondo, 23.Maj.2019, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prugom Beograd - Budimpešta "dvesta na sat"

Kompanija "RŽD Internešnl" završila je izgradnju železničke denivelisane galerije na 41. km pruge Beograd - Budimpešta.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović ilustracija

To će omogućiti optimizaciju dinamike voznog saobraćaja, povećaće propusnu moć deonice od stanice Inđija do Beograda, kao i protok tereta i putnika na međunarodnom saobraćajnom Koridoru H, navode iz ove ruske kompanije.

Galerija je ugrađena na mestu presecanja osnovnog pravca pruge >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Beograd - Budimpešta i železničkog koloseka u pravcu stanice Šid, u neposrednoj blizini stanice Inđija.

Stručnjaci "RŽD Internešnl" trenutno polažu gornji stroj koloseka od novog ukrštanja do veze sa postojećom železničkom prugom na stanici Šid.

Na deonici Stara Pazova - Novi Sad ova kompanija izvodi izgradnju železničke pruge za brzinu od 200 km na sat, kao i radove na izgradnji vijadukta u dužini od tri kilometra u kombinaciji sa galerijom u plavnom delu Dunava i dvokolosečnom tunelu u delu Čortanovci.

RŽD Internešnel gradi najtežu deonicu dužine 40,4 kilometra od Stare Pazove do Novog Sada.

Osim toga, planirana je izgradnja još dva vijadukta, 21 mosta i podvožnjaka, kao i 29 propusta. Biće izgrađena i nova stanica Beška sa pothodnicima, putnički peroni, a biće i rekonstruisane stanice Inđija, Sremski Karlovci i Petrovaradin sa pothodnicima, kao i stajalište Karlovački Vinogradi.

Planirano je da radovi na deonici budu završeni do 2021. godine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.