Prosečna aprilska zarada u Srbiji 39.298 dinara

Izvor: Studio B, 25.Maj.2011, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosečna aprilska zarada u Srbiji 39.298 dinara

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u aprilu 2011. godine u Srbiji iznosi 39.298 dinara, realno je manja za dva odstou odnosu na april prošle godine, saopštio je Republički zavod za statistiku.

U odnosu na prosečnu neto zaradu isplaćenu u martu mesecu tekuće godine nominalno je veća za 9,8 odsto, a realno za 8,6 odsto, a rast je rezultat pre svega dinamike isplata, navedeno je u saopštenju.

Zbog uskršnjih i prvomajskih praznika, krajem aprila isplaćene >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su i zarade koje bi inače bile isplaćene početkom maja.U manjoj meri na rast zarada uticali su: isplata regresa za godišnji odmor i kvartalnih bonusa, kao i zaostale isplate zarada za protekle mesece, objašnjeno je u saopštenju.

Prosečna bruto zarada isplaćena u aprilu Srbiji iznosi 54.532 dinara i nominalno je veća za 9,9 odsto a realno za 8,7 odsto u odnosu na mesec ranije, dok je u odnosu na april 2010 nominalno veća za 12,4 odsto, a realno je manja za dva procenta.

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa isplaćena u periodu januar-april 2011. godine u Srbiji, u odnosu na prosečnu zaradu bez poreza i doprinosa isplaćenu u istom periodu prošle godine nominalno je veća za 10,7 odsto a realno je manja za 2,2 odsto.

Prosečna bruto zarada isplaćena u prva četiri meseca 2011. godine u odnosu na prosečnu zaradu isplaćenu u tom periodu prošle godine nominalno je veća za 10,8 odsto, a realno manja za 2,1 odsto, stoji u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.