Promet ove sedmice opao za petinu

Izvor: B92, 25.Dec.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promet ove sedmice opao za petinu

Beograd -- U mirnoj nedelji na izmaku na srpskom tržištu kapitala vrednost ostvarenog prometa iznosi 4,51 milion evra što je 19,8 odsto manje u odnosu na prošlu sedmicu.

Pored pada prometa tržište beleži i pad broja transakcija od 16,8 odsto, a i oba domaća indeksa beleže pad.

Belex15 nedelju završava na nivou od 659,25 poena, odnosno sa padom od 2,06 odsto u odnosu na prošlu sedmicu, dok Belexline trgovačku nedelju završava na nivou od 1.278,84 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << indeksna poena što na nedeljnom nivou predstavlja pad od 1,14 odsto.

Najveći rast vrednosti akcija ove nedelje ostvarili su užički Putevi [PUUE] od bezmalo 10 odsto, na drugom mestu sledi ih Simpo iz Vranja [SMPO] čije akcije sa slabim obimom beleže rast od 7,48 odsto, dok je na trećem mestu požarevački Bambi [BMBI] sa rastom cene od 5,8 odsto.

Najveći pad vrednosti beleže akcije BIP-a [BIPB] koji je u restrukturiranju i izgubio je na vrednosti 17,5 odsto. Sledi ih Telefonija [TLFN] sa minusom od 13,1 odsto, a na trećem mestu nalazi se beogradski Imlek [IMLK] koji je izgubio na vrednosti 11,9 odsto.

Na listi najtrgovanijih hartija na tržištu ponovo su akcije Naftne industrije Srbije [NIIS], koje su imale promet od 138,9 miliona dinara i cenom u petak na zatvaranju od 480 dinara.

Na ovonedeljnoj listi najtrgovanijih akcija iznenađenje su akcije Hrastovače iz Požarevca [HRST] gde je u jednoj transakciji istrgovan celokupan nedeljni promet od 56,7 miliona dinara, a slede ih akcije AIK banke [AIKB], Informatike [INFM] i Komercijalne banke [KMBN].

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.