Promet na Berzi premašio milion evra

Izvor: S media, 03.Mar.2010, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promet na Berzi premašio milion evra

Trgovinu na Beogradskoj berzi obebežili su pad indeksa i skok prometa posle dvadesetak dana tavorenja ispod milion evra.

Indeks Belex15 spustio se bezmalo procenat, na 692,03 poena, a opšti Belexline izgubio je 0,62 odsto i završio na 1.342,77 indeksnih poena.

Promet iz 257 transakcija vredeo je 108,11 miliona dinara (1,08 miliona evra) pri čemu je u trgovini akcijama AIK banke [AIKB]ostvareno nešto više od 73 miliona.

Najveći pad cene u kontinuiranoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << trgovini ubeležio je Pupin telekom [PTLK], od gotovo četiri odsto, uz skroman promet.

Komercijalna banka [KMBN], sa B Listinga, pojevtinila je malo više od dva odsto a Energoprojekt [ENHL], sa A Listinga, ravno dva, dok su Veterinarski zavod Subotica [VZAS] i Imlek [IMLK] izgubili na vrednosti po gotovo dva procenta.

Na vrhu liste dobitnika je beogradska pivara BIP [BIPB] sa plusom od četiri procenta, uz skroman promet, a sledi uljara Vital [VITL] sa rastom od bezmalo tri odsto i prometom 6,66 miliona dinara.

Prioritetna akcija DIN Fabrike duvana [DINNPB] poskupela je procenat i po, a obične akcije Tigra [TIGR], sa A Listinga, i Galenike Fitofarmacije [FITO] po gotovo procenat.

Uz AIK banku i Vital, prometom se na kontinuiranom segmentu izdvojila Agrobanka [AGBN] sa 3,43 miliona dinara.

U trgovini po metodu preovladjujuće cene najveći promet je realizovan akcijama Radnika [RDNK], od 5,97 miliona dinara, po stabilnoj ceni od 1.000 dinara.

Učešće stranih investitora bilo je oko 45 odsto u ukupnoj i trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 70 a u prodaji 20 procenata.

Dvocifreni udeo u vrednosti prometa imali su Komercijalna banka,

gotovo 26 odsto, KBC Sekjuritis, nešto više od 25 procenata, i M&V

Investments, nešto više od 13 odsto.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.