Promena evropskih sporazuma možda nije potrebna

Izvor: NaDlanu.com, 07.Dec.2011, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promena evropskih sporazuma možda nije potrebna

LONDON, 7. decembra 2011. (Beta) - Stroža fiskalna pravila kao sredstvo borbe protiv dužničke krize u Evropskoj uniji (EU) moguće je uvesti i bez promene evropskih sporazuma, naveo je predsednik Saveta Evrope Herman Van Rompej u dokumentu koji je "procureo" do medija, prenosi britanski Bi-Bi-Si (BBC).

LONDON, 7. decembra 2011. (Beta) - Stroža fiskalna pravila kao sredstvo borbe protiv dužničke krize u >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Evropskoj uniji (EU) moguće je uvesti i bez promene evropskih sporazuma, naveo je predsednik Saveta Evrope Herman Van Rompej u dokumentu koji je "procureo" do medija, prenosi britanski Bi-Bi-Si (BBC).U internom izveštaju pripremljenom za ključni samit EU koji će početi u četvrtak, Van Rompej nudi brzometni "fiskalni paket" za čiju primenu nije potrebna ratifikacija u zemljama-članica Unije.Francuska i Nemačka guraju ideju da se novi evropski sporazum donese do marta i tvrde da stroža pravila treba ugraditi u njega. Njihove planove podržavaju i Sjedinjene Američke Države.Predsednik Saveta Evrope predlaže u internom dokumentu plan čiji je cilj da se zemlje članice slože oko "novog fiskalnog paketa" - bez održavanja referenduma ili ratifikacije u parlamentima.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Van Rompej: Promena evropskih sporazuma možda nije potrebna

Izvor: EMportal, 07.Dec.2011

Stroža fiskalna pravila kao sredstvo borbe protiv dužničke krize u Evropskoj uniji moguće je uvesti i bez promene evropskih sporazuma, naveo predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej u dokumentu koji je procureo do medija, prenosi BBC.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.