Prokop: Počela prva faza rekonstrukcije

Izvor: GdeInvestirati.com, 03.Dec.2014, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokop: Počela prva faza rekonstrukcije

BEOGRAD - Prva faza rekonstrukcije železničke stanice Beograd-Centar u Prokopu počela je danas, a trebalo bi da se završi za 420 dana, do 26. januara 2016. godine.

Vrednost radova je 25,8 miliona evra, a finansiraju se kreditom Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj, saopštilo je državno preduzeće Železnice Srbije.

Radove izvodi konzorcijum firmi Energoprojekt opreme, u kojem su i Energoprojekt niskogradnja, Energoprojekt visokogradnja, >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << ZGOP i AŽD.

Prva faza izgradnje stanice Prokop obuhvata rekonstrukciju ranije položenih koloseka radi povećanja propusne moći stanice do projektovanog kapaciteta prijema i otpreme vozova.

U okviru prve faze biće izgrađeni treći, četvrti, sedmi i osmi kolosek, rekonstruisani postojeći deveti i deseti kolosek, nabavljen materijal za gornji stroj za prvi i drugi kolosek, završeni zanatski radovi, elektro-energetske instalacije i telekomunikacioni sistemi u pothodinicima i na peronima, montiran sistem za obaveštavanje

putnika.

Železnice Srbije su saopštile da je završetak radova u stanici Prokop jedan od najbitnijih preduslova da ta stanica preuzme zadatak glavne putničke železničke stanice u Beogradu i da se sprovede projekat "Beograd na vodi".

Kroz Prokop za sada prolaze samo vozovi gradske železnice, a posle završetka danas započetih radovam, tuda će moći da saobraćaju i lokalni, regionalni i međunarodni putnički vozovi.

Do sada su u stanici "Prokop" izgrađeni koloseci, peroni i armirano-betonska ploča na površini od 36.000 kvadratnih metara, od ukupno projektovanih 45.000 kvadratnih metara.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.