„Projekat Balkanski tok ulazi u finalnu fazu“

Izvor: Vostok.rs, 24.Sep.2020, 09:07

„Projekat `Balkanski tok` ulazi u finalnu fazu“

Premijer Bugarske Bojko Borisov izjavio je da realizacija gasovoda „Balkanski tok“ ulazi u finalnu fazu i istakao da se zahvaljujući tome Bugarska pretvara u regionalni distributivni centar za gas i obezbeđuje diverzifikaciju isporuka gasa.
Zajedno sa zamenikom ministra za korporativnu upravu Ministarstva nafte Saudijske Arabije Abedom Abdulahom Alsadunom, ministarkom energetike Bugarske Temenužkom Petkovom i izvršnim direktorom operatora „Bulgartransgas“ Vladimirom Malinovom, Borisov je nadgledao iz vazduha izgradnju „Balkanskog toka“. U pratnji rukovodstva bili su i predstavnici italijansko-saudijskog konzorcijuma „Arkad“, koji su izvođači radova u realizaciji projekta. Premijer Bugarske je ispričao kako napreduje završna faza radova. Kako je rekao, skoro sve cevi duž „Balkanskog toka“ su zavarene i polovina cevi je već prošla hidraulička ispitivanja. „Projekat ulazi u finalnu fazu. Na teritoriji zemlje nalaze se sve cevi potrebne za objekat, one su raspoređene na gradilištu - preko 474 kilometara. Od toga je zavareno 473,47 kilometara. Trenutno su u toku hidraulična ispitivanja gasovoda, već je testirano 266 kilometara. Na gradilištu radi preko 2.500 radnika iz različitih zemalja“, rekao je on. Prema rečima Borisova, projekat predviđa snabdevanje i azerbejdžanskim i američkim tečnim gasom.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.