Izvor: Blic, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvodnja u Jumku se odvija po planu

Prošireni kolegijum kompanije Jumko iz Vranja saopštio je da se proizvodnja u svim delovima kompanije, koja zapošljava 1.700 radnika, za sada odvija bez zastoja i po utvrđenim planovima, navodi B92.

U saopštenju koje je potpisao vršilac dužnosti generalnog direktora Miodrag Tasić navodi se da 300 radnika bivše konfekcije ipak nanosi štetu ugledu firme i prete da poremete proizvodni proces.

Oko 300 radnika konfekcije Jumko štrajkuju više od mesec dana i odbijaju da potpišu ugovor na osnovu kog bi iz Jumka trebalo da pređu u kompaniju Zamber, čiji je vlasnik britanski biznismen kiparskog porekla Jani Savas. Oni su, takođe, pre tri dana stupili u štrajk glađu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.