Proizvodnja jabuka je isplativa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020, 19:37

Proizvodnja jabuka je isplativa

Porodica Nikolić iz Starčeva se pre dve godine odlučila za proizvodnju jabuka. Podigli su voćnjak po najvišim standardima, a kako bi sve to obezbedili, konkurisali su za sredstva pokrajine. Već druge godine, imali su око 50 tona jabuka i dobru prodaju. Ove godine očekuju još veći prinos.

Nenad Nikolić i njegova porodica pre dve godine na 2,5 hektara zasadili su 10.000 kvalitetnih sadnica jabuke. Voćnjak su uredili po najvišim standardima, postavljena je protivgradna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mreža, instalirani sistemi za navodnjavanje, ove godine postavili su i solarne panele a imaju o svoju hladnjaču.

Savremeni zasadi zahtevaju velika ulaganja ali zato obećavaju dobar prinos i kvalitet. Što se na primeru ovog mladog voćnjaka već potvrdilo.

Iako je prošla godina bila teška za proizvodnju jabuke zarade je bilo, ova je, kaže Nenad, dobro počela. Kako bi zaokružili proizvodnju okrenuli su se o preradi. Pokrenuta je proizvodnja soka.

Sledeće godine voćnjak će biti u punom rodu i nadaju se da će se uloženi trud još više ispaltiti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.