Proizvođači traže pet dinara po litru mleka

Izvor: Studio B, 27.Nov.2010, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvođači traže pet dinara po litru mleka

Udruženje proizvođača mleka Srbije saopštilo da ostaje pri zahtevu da premija za mleko bude pet dinara uprkos najavama iz Ministarstva poljoprivrede da će premije za poslednji kvartal ove godine biti četiri dinara po litru.

Problem nestašice mleka se, prema oceni tog udruženja, može rešiti "uvođenjem svog proizvedenog mleka u legalne tokove", jer se sada veliki deo mleka proizvedenog u Srbiji prodaje "sivim kanalima", a za ostvarenje tog cilja smatraju da su važne premije >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za mleko.

Udruženje je podsetilo Ministarstvo poljoprivrede Srbije da premije za mleko imaju "dominantnu ulogu" u uspostavljanju stabilne proizvodnje mleka kontrolisanog kvaliteta i garancija mlekarama da će im sirovina biti isporučena.

"Kako je Ministarstvo poljoprivrede više puta najavilo da će iz rebalansa obezbediti 650 miliona dinara podrške mlekarskom sektoru, činjenice pokazuju da u rebalansu postoje sredstva za premiju od pet dinara po litri, za svo mleko koje se isporučuje mlekarama", navodi u saopštenju Udruženje proizvođača mleka.

Prema njihovim podacima u Srbiji se mlekarama dnevno isporuči jedan do 1,1 milion litara sirovog mleka. Udruženje proizvođača mleka je istaklo da će insistirati na ispunjenju zahteva u vezi sa povećanjem cena mleka na pet dinara po litru.

Rebalansom državnog budžeta Vlada Srbije je planirala 650 miliona dinara za uvećanje premija za mleko.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proizvođači mleka: Premija da bude pet dinara

Izvor: Blic, 27.Nov.2010

Udruženje proizvođača mleka Srbije saopštilo je danas, povodom najave Ministarstva poljoprivrede da će obezbediti premiju za mleko u visini od četiri dinara za poslednji kvartal 2010. godine, da ostaje pri svom zahtevu da premija bude pet dinara. ..- Kako smo u više navrata do sada isticali, trenutna...

Nastavak na Blic...

Mlekari i dalje traže premiju od pet dinara

Izvor: S media, 27.Nov.2010

Udruženje proizvodjača mleka u Srbiji saopštilo je danas, povodom najave Ministarstva poljoprivrede da će obezbediti premiju za mleko u visini od četiri dinara za poslednje tromesečje ove godine, da ostaje pri zahtevu da premija iznosi pet dinara za litar..."Trenutna situacija se može rešiti...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.