Program EU PRO: 2,5 miliona evra za 112 mikro i malih preduzeća u Srbiji

Izvor: Beta, 18.Jun.2020, 21:09

Program EU PRO: 2,5 miliona evra za 112 mikro i malih preduzeća u Srbiji

Bespovratna 2,5 miliona evra dobiće 112 mikro i malih preduzeća iz jugoistočne i jugozapadne Srbije u okviru programa Evropske unije "EU PRO", saopštio je danas Euinfo.Taj novac, namenjen za nabavku nove opreme koja će preduzećima omogućiti da unaprede proizvodnju i otvore nova radna mesta, biće dat po drugom javnom pozivu sprovedenom u jesen 2019. godine.Naglašava se da mikro i mala preduzeća u Srbiji čine 99 odsto svih registrovanih poslovnih objekata i zapošljavaju dve trećine svih radnika, a od te vrste preduzeća potiče 60 odsto bruto-domaćeg proizvoda Srbije."Stoga su povećanje konkurentnosti srpskih preduzeća, razvijanje novih proizvoda, otvaranje novih radnih mesta, kao i osnivanje novih preduzeća i unapređenje postojećih ciljevi koje Evropska unija značajnom novčanom podrškom pomaže Srbiji da ostvari", piše u saopštenju.Cilj programa EU PRO koji je aktivan u 99 opština na jugoistoku i jugozapadu Srbije, da doprinese ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, a Evropska unija ga podržava sa ukupno 25 miliona evra."Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapredjenju socijalne kohezije. Većina ovih preduzeća posluje u manje razvijenim opštinama, a gotovo polovina ima proizvodne kapacitete u ruralnim sredinama, čime je njihov uticaj na lokalne sredine još značajniji", saopštio je Euinfo.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Evropska unija obezbedila novac za 112 malih i mikro preduzeća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2020

Evropska unija je obezbedila ukupno 2,5 miliona evra bespovratnih sredstava za 112 mikro i malih preduzeća iz jugoistočne i jugozapadne Srbije koja će između ostalog otvoriti i 230 novih radnih mesta...Novac je namenjen za nabavku nove opreme, koja će preduzećima omogućiti da unaprede proizvodnju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.