Profit Lovćen osig. 40,5 hiljada €

Izvor: B92, Beta, 02.Jul.2009, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profit Lovćen osig. 40,5 hiljada €

Podgorica -- Lovćen osiguranje je završilo prošlu poslovnu godinu sa 40,5 hiljada evra profita, saopšteno je na sednici skupštine akcionara.

Većinom glasova prihvaćeni su izveštaj o poslovanju kompanije, revidirani izveštaj i mišljenje ovlasćenog revizora na konsolidovani finansijski izveštaj za 2008. godinu. Ovim izveštajima je utvrđen ukupni prihod od 40,84 miliona evra, kao i ukupni rashod od 40,758 miliona.

Bruto dobit kompanije bila je 85,78 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hiljada evra, a profit 40,5 hiljada evra. "Profit će biti raspoređen na učešće osiguranika života iz neraspoređene dobiti za 2008. godinu", saopšteno je nakon skupštine.

Prihodi od premije osiguranja bili su 34,86 miliona evra. Od ukupnih poslovnih rashoda najveći deo 16,05 miliona odnosi se na naknadu štete i promene rezervisane štete na osnovu novog pravilnika, koji podrazumeva povećanje rezervacija za 2,14 miliona evra na 15 miliona.

"I pored izražene konkurentnosti u prošloj godini Lovćen osiguranje je uspelo da održi lidersku poziciju", kazao je direktor kompanije i predsedavajući skupštinom akcionara Radenko Purić.

Većinski vlansik Lovćen osiguranja je slovenačko Triglav osiguranje, dok crnogorski paradržavni fondovi imaju 41 odsto vlasništva, a privatizacioni HLT nešto više od pet procenata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.