Profit Eriksona smanjen 35 odsto

Izvor: B92, Tanjug, 02.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profit Eriksona smanjen 35 odsto

Stokholm -- Švedska telekomunikaciona kompanija "LM Erikson" saopštila je da je njen neto profit u prvom tromesečju smanjen 35 odsto.

Do pada je došlo usled slabih pokazatelja podružnice za proizvodnju mobilnih telefona i prateće opreme Soni Erikson i povećanih troškova za reorganizaciju.

Neto profit Eriksona, sa sedištem u Stokholmu, iznosio je u prva tri meseca ove godine 1,7 milijardi kruna (210 miliona dolara), u poređenju sa 2,6 milijardi kruna u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istom razdoblju lane. I pored toga, taj najveći svetski proizvođač infrastrukture za mobilnu telefoniju je u prvom kvartalu povećao prodaju 12 odsto.

Izvršni direktor Eriksona Karl-Henrik Svanberg je ukazao da je uticaj globalne ekonomske krize na tržište mobilne telefonije za sada ograničen. On je, međutim, rekao da su pojedini operateri uzdržaniji kad su u pitanju dugoročne investicije u fiksnu telefoniju i da su neke investicije odložene na tržištima čije su lokalne valute oslabile.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.