Produžen rok za ispitivanje tržišnog učešća Delez grupe u Srbiji

Izvor: Blic, 26.Apr.2011, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen rok za ispitivanje tržišnog učešća "Delez grupe" u Srbiji

Komisija za zaštitu konkurencije objavila je da je produžila postupak ispitivanja po službenoj dužnosti da li belgijska "Delez grupa" kupovinom 100 odsto "Delta Maksija" narušava konkurenciju u Srbiji.

Komisija je navela "da prijava o koncentraciji ne sadrži dovoljno relevantnih podataka na osnovu kojih može adekatno da proceni stvarnu jačinu učesnika u koncentraciji, njihove konkurente i učešće istih na tržištu kao i moguće strukturne promene, posebno, nakon ulaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << takvog učesnika svetskog formata kao što je "Delez grupa"'.

Bivša predsednica Komisije za zaštitu konkurencije Dijana Marković Bajalović kaže za Tanjug da ovo praktično znači da Komisija nije uspela po skraćenom postupku od mesec dana ispita navedenu konentraciju i da će zbog toga taj postupak biti produžen za tri meseca.

"Po Zakonu o zaštiti konkurencije ako Komisija ne može da odluči u tom skraćenom postupku od mesec dana, a kada su u pitanju tako složene koncentracije sigurno da ne može, onda ona mora da donese zaključak da nastavlja tzv. ispitni postupak i u naredna tri meseca bi trebalo da donese rešenje", kaže Marković Bajalović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delez mora da čeka još tri meseca

Izvor: Mondo, 26.Apr.2011

Komisija za zaštitu konkurencije nije stigla za mesec dana da ispita da li Belgijanci kupovinom 100 odsto "Delta Maksija" narušavaju konkurenciju.

Nastavak na Mondo...

"Delez" još čeka na kupovinu "Delta Maksija"

Izvor: Šumadija Press, 26.Apr.2011

Komisija za zaštitu konkurencije objavila je da je produžila postupak ispitivanja po službenoj dužnosti da li belgijska "Delez grupa" kupovinom 100 odsto "Delta Maksija" narušava konkurenciju u Srbiji.

Nastavak na Šumadija Press...

'Delez' još nije dobio dozvolu za kupovinu 'Delta Maksija'

Izvor: Studio B, 26.Apr.2011

Komisija za zaštitu konkurencije objavila je da je produžila postupak ispitivanja po službenoj dužnosti da li belgijska "Delez grupa" kupovinom 100 odsto "Delta Maksija" narušava konkurenciju u Srbiji..Komisija je navela "da prijava o koncentraciji ne sadrži dovoljno relevantnih podataka na osnovu...

Nastavak na Studio B...

„Delez“ još bez dozvole za kupovinu „Maksija“

Izvor: Blic, 27.Apr.2011, 01:10

BEOGRAD - Komisija za zaštitu konkurencije produžila je po službenoj dužnosti postupak ispitivanja da li belgijska „Delez grupa” kupovinom 100 odsto „Delta Maksija” narušava konkurenciju u Srbiji. Postupak će sigurno biti gotov za tri meseca, a moguće je čak i angažovanje još neke agencije...

Nastavak na Blic...

Da li kupac "Maksija" narušava konkurenciju?

Izvor: Glas javnosti, 27.Apr.2011

BEOGRAD - Komisija za zaštitu konkurencije objavila je da je produžila postupak ispitivanja po službenoj dužnosti da li belgijska "Delez grupa" kupovinom 100 odsto "Delta Maksija" narušava konkurenciju u Srbiji...Komisija je navela "da prijava o koncentraciji ne sadrži dovoljno relevantnih podataka...

Nastavak na Glas javnosti...

"Maxi" čeka rešenje Komisije za zaštitu konkurencije

Izvor: B&F Online, 27.Apr.2011

Komisija za zaštitu konkurencije produžila je postupak ispitivanja da li belgijska "Delez grupa" kupovinom 100 odsto "Delta Maksija" narušava konkurenciju u Srbiji, jer prijava o koncentraciji "ne sadrži dovoljno relevantnih podataka na osnovu kojih može adekvatno da se proceni stvarna jačina učesnika...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.