Prodaja 25 % Merkura za 38 mil. €?

Izvor: B92, 05.Okt.2010, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja 25 % Merkura za 38 mil. €?

Ljubljana -- Hipo Alpe Adria Bank Internešnel objavila je prodaju četvrtine vlasništva Merkura, po početnoj ceni od 38 miliona evra.

Hipo Alpe Adria Bank Internešnel je objavila da prodaje više od 328.000 akcija Merkura, koji svoje prodavnice ima i u Srbiji.

To je četvrtina vlasništva u najvećem slovenačkom trgovcu tehničkom robom koji je nedavno objavio insolventnost i to po početnoj ceni od 38 miliona evra.

Banka prodaje deonice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je većinski vlasnik Merkura, Merfin svojevremeno dao kao garanciju za kredit dobijen u njoj, a koji nije vraćen, zbog čega ih je banka zaplenila.

Javna aukcija, na kojoj ćhe biti prodate akcije, biće održana 15. oktobra.

U Merkuru kažu da su već neko vreme očekivali da se tako nešto desi, kao i da očekuju da glavni kupac tih akcija bude upravo banka koja ih i prodaje, čime bi ona "zatvorila" svoja potraživanja prema Merfinu, a "tako bi Merkur dobio i prave vlasnike".

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.