Probijena zaštita Ajfona?

Izvor: S media, 31.Maj.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probijena zaštita Ajfona?

Prošle nedelje ruska kompanija Elcomsoft izjavila je da je probila enkripciju Ajfona i da se njihovom metodom iz tog uređaja mogu izvući svi korisnički podaci.

Njihove tvrdnje nisu sasvim tačne, ali to ne znači da opasnosti nema.

Elcomsoft je objavio da je zaštita sasvim probijena, čak su ponudili i aplikaciju za lako probijanje zaštite na Ajfonu nazvanu ElcomSoft Phone Pašword Breaker.

Angry Birds najprodavanija igra

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />Da biste pomoću nje došli do podataka, potreban vam je fizički pristup uređaju. Dakle, za svoje podatke treba da strahuju samo oni kojima je Ajfon ukraden. Ipak, Elcomsoft zaštitu nije probio, već ju je zaobišao.

Aplikacija za virtuelno povećanje grudi

Podaci na Ajfonu zaštićeni su hardverski, posebnim čipom za enkripciju, i to koristeći standard enkripcije AES-256 koji je, prema mišljenju većine stručnjaka, u ovom trenutku nemoguće probiti.

(Tportal)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.