Privedeni učesnici protesta protiv Parade ponosa

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Sep.2019, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeni učesnici protesta protiv Parade ponosa

BEOGRAD - Policija je privela između pet i deset osoba koje su u centru Beograda protestovale protiv održavanja Parade ponosa.

Pripadnici Žandarmerije razdvojili su grupu od nekoliko desetina ljudi koji su blokirali raskrsnicu ulica Bulevar kralja Aleksandra i Kneza Miloša, pokušavajući da spreče prolazak kolone Parade ponosa.

U intervenciji policijskih snaga privedeno je između pet i deset osoba koje su protestovale, zato što su odbili da se pomere sa trase >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Parade ponosa.

Trostruki policijski kordoni podelili su učesnike protesta na dve grupacije i raščistili prolaz iz Bulevara kralja Aleksandra u Ulicu kneza Miloša, kuda bi trebalo da prođe kolona Prajda.

Policija je blokirala Bulevar Kralja Aleksandra od Pravnog fakulteta do Narodne skupštine, kao i Takovsku ulicu.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić došla je danas na beogradsku Paradu ponosa koja se ove godine održava pod sloganom "Ne odričem se".

Ona je došla da da podršku pripadnicima LGBT populacija sa svojom partnerkom Milicom, sa kojom je nedavno dobila bebu.

Premijerku je dočekao transparent "Premijerko kako je živeti sa svim povlasticama".

Nju je dočekao i predstavnik Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" Radomir Lazović koji je želeo da joj da igračku patkicu i kako je rekao "podseti je da nije sve u redu u Srbiji".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.