Prinudna likvidacija za 23.048 privrednih društava

Izvor: B92, 04.Jun.2019, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prinudna likvidacija za 23.048 privrednih društava

Beograd -- Agencija za privredne registre (APR) je saopštila da je završila sa postupkom pokretanja prinudne likvidacije 23.048 privrednih društava.

Ona do kraja 2017. nisu dostavila godišnje finansijske izveštaje za dve prethodne godine, 2015. i 2016.

U Registru privrednih subjekata objavljene su promene poslovnog imena kod svih privrednih društava kod kojih je pokrenuta prinudna likvidacija, tako što je uz poslovno ime objavljen dodatak "u prinudnoj likvidaciji".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Rešenja Registratora za privredne subjekte, o pokretanju prinudne likvidacije, poslata su poštom, na registrovanu adresu tih društava.

Na sajtu APR-a (www.apr.gov.rs) objavljeni su oglasi za poverioce u trajanju od 60 dana, nakon čijeg će isteka nadležni registrator, u narednom roku od 30 dana, izbrisati društva koja su u prinudnoj lidkvidaciji iz Registra privrednih subjekata.

APR je najavio da će nastaviti sa sprovođenjem postupaka prinudne likvidacije po službenoj dužnosti i kod ostalih privrednih društava koja ispunjavaju razloge propisane Zakonom o privrednim društvima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.