Prijedorska bolnica sertifikovana ustanova

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Sep.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijedorska bolnica sertifikovana ustanova

PRIJEDOR - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić uručio je danas direktoru bolnice "Dr Mladen Stojanović" u Prijedoru Mirku Sovilju rješenje o sticanju statusa sertifikovane ustanove.

Bogdanić je istakao da je grad Prijedor jedina lokalna zajednica koja je uspjela da završi sertifikaciju i primarnog i sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, budući da je nedavno isto rješenje dobio i prijedorski Dom zdravlja.

"To znači mnogo za građane >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Prijedora, ali i za sve zaposlene u ovoj bolnici, za sve pacijente i sve korisnike, jer se na ovaj način daje nova sigurnost u liječenju i novi pristup u radu", rekao je Bogdanić.

On je dodao da će ovaj proces unaprijediti i racionalizovati rad, pojeftiniti usluge i proces rada i dati dalje smjernice u razvoju ove zdravstvene ustanove.

"Budući da će provjera sertifikata biti svake dvije godine, zaposleni u ovoj ustanovi moraće da sačuvaju dostignuti nivo i da još više unapređuju uslove i liječenja i rada", naveo je Bogdanić.

On je potvrdio da su prema Zakonu o zaštiti zdravlja Republike Srpske sve zdravstvene ustanove dužne da izvrše sertifikaciju svog rada i da je do sada sertifikacija završena u bolnici u Foči, dok je kod drugih bolnica taj proces u toku.

Direktor prijedorske bolnice Mirko Sovilj istakao je da je ovo bio važan dan za ovu zdravstvenu ustanovu i prilika da se i zvanično prezentuje da je stekla naziv sertifikovane bolničke ustanove.

"Mi smo ovaj projekat ozbiljno shvatili od samog početka i njegova konačna verifikacija znači da su svi zaposleni i svi segmenti rada u ovoj ustanovi uspjeli da omoguće bolje uslove rada i, prije svega, viši stepen zdravstvene zaštite korisnika naših usluga", rekao je Sovilj.

On kaže da su u ovoj ustanovi stvoreni uslovi za mnogo sigurniju dijagnostiku i liječenje pacijenta, ali i da je povećana bezbjednost posjetilaca i svakog zaposlenog zdravstvenog radnika na njegovom radnom mjestu.

Kapacitet bolnice "Dr Mladen Stojanović" u Prijedoru, koja je jedina regionalna bolnica, je 360 kreveta, uz mogućnost aktiviranja još 36 kreveta u slučaju potrebe i u njoj je stalno zaposleno 492 radnika, a uz one na određeno vrijeme ukupno 510 radnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.