Prijave poreza na dohodak građana do 15. marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2012, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave poreza na dohodak građana do 15. marta

BEOGRAD -

Poreska uprava Srbije podsetila je danas da je 15. mart rok za podnošenje prijave za godišnji porez na dohodak građana za 2011. godinu.

Poresku prijavu za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za prethodnu godinu dužni su da podnesu građani Srbije, ali i stranci koji su Srbiji imali zaradu veću od 1.898.388 dinara.

Prijave se podnose filijali Poreske uprave u mestu prebivališta poreskog obveznika.

Kazna za poreske obveznike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji u roku ne dostave prijavu ili je ne podnesu nadležnoj poreskoj službi je od pet do pedeset hiljada dinara.

Ista kazna je predviđena i za navođenje netačnih podataka.

Obveznik godišnjeg poreza na dohodak građana ima pravo na odbitke koji iznose 40 odsto od prosečne godišnje zarade i za svakog izdržavanog člana domaćinstva po 15 odsto od prosečne godišnje zarade.

Ukupni odbitak ne može biti veći od 50 odsto dohotka za oporezivanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijave poreza na dohodak građana do 15. marta

Izvor: Glas javnosti, 28.Feb.2012

BEOGRAD - Poreska uprava Srbije podsetila je da je 15. mart rok za podnošenje prijave za godišnji porez na dohodak građana za 2011. godinu...Poresku prijavu za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za prethodnu godinu dužni su da podnesu građani Srbije, ali i stranci koji su Srbiji...

Nastavak na Glas javnosti...

Prijave poreza na dohodak do 15. marta

Izvor: Radio 021, 28.Feb.2012

Poreska uprava Srbije podsetila je da je 15. mart rok za podnošenje prijave za godišnji porez na dohodak građana za 2011. godinu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.