Prijave i za vlasnike „bezvrednih akcija“

Izvor: Blic, 01.Apr.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave i za vlasnike „bezvrednih akcija“

Uredbe kojima je ostvarivanje prava na besplatne akcije omogućeno i osobama koje su u dosadašnjoj privatizaciji dobile bezvredne akcije i poslovno nesposobnim osobama, stupile su na snagu 29. marta.

Vlasnik bezvrednih akcija mora da navede da nije dobio dividendu, odnosno deo iz stečajne ili likvidacione mase i da nije raspolagao dobijenim akcijama, kao i izjavu o odricanju od bezvrednih akcija u korist države.

Osobe lišene poslovne sposobnosti moći će da se prijave za besplatne akcije iako nisu upisane u birački spisak, preko staratelja uz ličnu kartu, odluku suda o lišavanju poslovne sposobnosti i rešenje o postavljenju za staraoca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.