Prihvaćena ponuda kineskog HBIS-a za Železaru

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Apr.2016, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihvaćena ponuda kineskog HBIS-a za Železaru

BEOGRAD - Kineska kompanija Hbis ponudila je za Železaru Smederevo cenu od 46 miliona evra i Vlada Srbije će prihvatati tu ponudu, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu privrede.

U tom ministarstvu danas je otvorena finansijska ponuda Hbisa koja zadovoljava uslove propisane tenderom.

Početna cena imovine Železare bila je 45,7 miliona evra.

Na javni poziv za privatizaciju Železare Smederevo, koji je objavljen početkom marta javila se samo kineska >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kompanija HBIS.

Ministar privrede Željko Sertić je ranije rekao da očekuje da, ako sve bude po planu, ugovor o privatizaciji smederevske čeličane, bude potpisan u aprilu.

On je kazao da je ponuda kineske kompanije Hbis za prodaju železare ispravna, i da minimalna cena po kojoj može biti kupljena železara ne može da bude manja od 45,7 miliona evra.

HBIS je kompanija koja je zvanično druga u svetu u proizvodnji čelika.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.